Az XY évek projekt 2017 április 29-én kezdődött a Triskelion évével. Édesanyám elvesztése után nem tudtam folytatni az írást. Bárminek nekikezdtem azt félbe is hagytam. Nem volt ihletem, semmi sem tűnt helyesnek. Ez az érzelmi üresség lassan felemésztette mindenemet. Ekkor jött ez az ötlet: sok videójáték szezonokra osztja a játékait, ezekben a szezonokban vannak visszatérő elemek és új fordulatok is. Ez tetszett, segített felébreszteni újra az írásvágyamat. Az évek nem szabályosan követik egymást, nincs bennük rendszer, néha még a szereplők is tudják, hogy milyen évet ünnepelnek, máskor pedig meg sem említem az év szimbólumát.

Triskelion Éve

2017.04.29 – 2018.04.29

Holló Éve

2018.04.30 – 2019.03.30

Triskelion az élet és a halál szimbóluma. A jó és rossz, az egyensúly örök harca, kozmikus szimbólum.

Az első év sok új sci-fi hozott. Próbáltam minél több témában írni és pályázatokra jelentkezni közben. A Triskelion Évében indult az Újnap Hava, afféle antitézisnek a Horror Havával szemben, ha már ünneplem a félelem idejét, illő az élet és vágy hónapját is ünnepelnem.

A hollók a hírhozók, a titkok tudói. Sok történetem a rejtvényekre, a titkokra épült. Több új karaktert alkottam, akiket hajtott az elvakult igazságérzett.

Vadkan Éve

2019.03.31 – 2020.05.02

Farkas Éve

2020.05.03 – 2021-04-2

A Vadkan a kitartás és szívóság szimbóluma. Mikor neki kezdtem nem is tudtam még mennyire igaz is lesz ez. Ebben az évben a pályázati novellákon kívül egy novella sorozatot írtam, a Kőkorszakot, ami a blogon már olvasható a honlapra teljes online könyvként kerül majd fel az ősemberek eposzi csatája a túlélésért a sötét istenek játékai alatt.

Az éhség, a vágy, a falka és a magány szimbóluma. A farkas évében elkezdtem befejezni régi munkáimat és a történeteim témái a csapatmunkáról és a magányról szóltak.

Fehér Farkas Éve

2021.04.27 –

A worg, a wülf, a Szürke Farkas avagy a Fehér Farkas Éve! A párhuzamos világok és alternatív realitások időszaka. A történeteim ez évben feldolgozások, átdolgozások, “mi lett volna ha…”  történetek. Nem csak az alkotásim történetéhez térek vissza, de régi ötletekhez és megnézem milyenek lettek volna ha…