Anna öt perce próbálta a rózsaszín taréjt a fején felegyenesíteni. A zselé újra és újra cserbenhagyta, és a haja vége lekonyult. Tökéletes akart lenni ezen a napon. Előkereste a kedvenc farmerkabátját, amin egy hatalmas Ramones logó kapaszkodott az életéért. Másodszorra kereste a zsebében a cigit, pedig tudta jól, hogy egy hónapja nincs nála. Ősszel kezdi az egyetemet és nem akarta, hogy még több költsége legyen az iskola mellett. Idegesen járkált a vasalt bakancsában a lakásban, mert a párját várta. Lil hetek óta furcsán viselkedett és a lány aggódott érte.

Lil mindig is a nyugodtabb és lazább volt a kettejük közül. Őmiatta lett belőle egy punk, ő tanította meg erre az életmódra és még nagyon sok mindenre, amit a szülei igencsak elleneztek. Mégis, Lil egy ideje roncsként idegeskedett és küzdött, hogy megszerezzen egy fesztiválra pár jegyet. Munkákat vállalt és alig járt haza. Mérgelődött, ha megvették előle az első jegyeket és feszült volt minden miatt. Nem értette Anna, mert a kedvese máskor még az utca végén lévő kocsmáig se szeretett kimenni a társasággal.

– Megvan! – robbant be a lakásba Lil. – Megszereztem őket!

Anna boldogan a nyakába ugrott és érezte, ahogy Lil szorosan megöleli. Mintha rettegne, hogy elviszi a víz sodrása, ha elengedi.

– Gratulálok, drágám!

– Nem, nem érted életem! – mutatta fel a jegyeket Lil. – Különleges VIP jegyeket szereztem. Ezekkel mindenre van belépőnk, köztük a kilátó részleghez is. Valami vörhenyes, fehér ruhás csajszi árulta fele áron!

Anna ámulva elvette a jegyeket. Ezek egy vagyont érnek, ezt jól tudta. Majd visszafordulva felmérte a párját.

– Hol a kabátod? Hol a nyakláncod?

Lil megrázta a fejét.

– Ne törődj ilyesmikkel, pár vackot még eladtam, hogy kiegészítsem az egészet, de így a miénk lesz a legnagyszerűbb nyár a világon! Mielőtt elmész suliba, igazi királynőként foglak kényeztetni.

– Ezt miattam tetted?

Lil elpirult, amit ritkán tett. Ében hajába rejtette az arcát, ahogy elfordulva csak a kék szeme csillogott ki a tincsek közül. Anna újra megölelte őt.

– Nem kellett volna, butus, köszönöm.

Lil arcáról elveszett a mosoly szép lassan, mert ezt kellett tennie. Tudta jól, hogy Anna nem mehet az orvosira punkként. A kapcsolatuknak lassan lejár az ideje, nem akarta, nem merte lerángatni magával. Lil mindig úgy érezte, hogy nincs jövője, nincs hová mennie, de Annának volt, és ezt nem vehette el tőle. Ennél jobban szerette.

***

– Lil tíz év után sem meri megkeresni Annát – mesélte a Fehér Boszorkány. – Fél, hogy mit érezne, ha boldog kapcsolatban látná, és attól még jobban, ha rájönne, hogy a semmiért hagyta ott és azóta is magányosan járnak egymás mellett.

Szólj hozzá te is!